Thor 3D scanner

Thor 3d scannerDe Thor3D scanner is ontwikkeld voor het scannen van middelgrote tot grote objecten van 1 tot 10 meter in doorsnede. De scanner heeft een groot blikveld, is draadloos en draagbaar. U kunt de scanner dus in een hand houden, om het object heen bewegen en dit in enkele minuten volledig digitaliseren. Hij voelt aan als een videocamera. Het touch-screen op de scanner laat u real time zien wat u vast legt met een snelheid van 10 frames per seconde.

Scan elke middelgroot of groot object

Unique selling points van de Thor 3D

Geen kabel, geïntegreerd touch screen en batterij gevoed!

De meeste 3D scanners hebben op zijn minst 2 kabels. Een als verbinding met de computer en een voor de adapter. De Thor 3D scanner heeft geen kabels nodig. U raakt niet verstrikt in de kabels tijdens het scannen u zult niet per ongeluk de kabel uit de connector trekken met uw benen tijdens het lopen. Dit komt vaker voor dan u denk en daar wordt u echt niet vrolijk van.

Thor 3D heeft een geïntegreerd touch screen zodat u kunt starten en stoppen met scannen met een druk op knop op het scherm. Ook ziet u direct wat u doet tijdens het scannen via het scherm. En, de Thor heeft een geïntegreerde batterij waardoor hij volledig autonoom te bedienen is.

Thor weegt minder dan 2kg (~4lbs) en is minder dan 40cm (15in) hoog. Hierdoor kunt u hem meenemen naar de buren of op het vliegtuig springen op bezoek bij uw klanten op alle locaties in de wereld.

Nauwkeurig, betrouwbaar en snel!

3D-scanner-THOR3D-Thor-one-handThor kan 3D scans realiseren met een resolutie tot 1mm (0.03in) met een nauwkeurigheid van 0.2mm (0.007in). Hoewel deze nauwkeurigheid vergelijkbaar is met enkele andere scanners in de markt onderscheidt de Thor zich door zijn enorme field of view (FOV). De FOV is twee keer zo groot als die van de andere scanners in de markt waardoor het scanproces in de helft van de tijd is uitgevoerd!
Zeer eenvoudig in gebruik zowel hardware als software

De scanner heeft slecht 5 knoppen op het scherm: Start, Save, Trash en Power-off en Settings. Wij hebben de scanner zo intuïtief als mogelijk gemaakt.

Zodra het scannen is gedaan haalt u de USB flash drive uit de scanner en plugt u hem in een computer.  Bij de scanner is software ontwikkeld waarmee u het model genereren en exporteren en elk gewenst formaat. Deze applicatie heeft een Simple en een Advanced Mode. De simple mode is volledig geautomatiseerd terwijl de advanced mode u de mogelijkheid biedt om bij te snijden, te verzachten, uit te lijnen, uit te vullen en zo voort. U kiest dus de modes die het beste bij de taak past. De software is eenvoudig in gebruik zonder dat de geavanceerde instellingen verloren zijn.

Twee scan modes

De scanner heeft 2 scanmodes. Een voor statische objecten en een voor mensen.

thor-3d-scanner-in-de-hand3D Scannen van grote objecten

Tot op de dag van vandaag was het 3D scannen van grote objecten frustrerend voor iedereen. Diverse technologieën bleken niet effectief. Thor 3D scanners zijn speciaal voor dit doel ontwikkeld en kunnen grote objecten wel verwerken tot een perfect 3D model.

De Thor 3D scanner scant auto’s, boten, vliegtuigen, meubilair, militaire voertuigen of zelfs een groot beeld met gemak. De scanner verliest zijn uitlijning niet gedurende het scannen hetgeen zeer vaak gebeurt met scanners van andere merken. De Thor3D scanner beschikt over grote markers om dit probleem op te lossen. U besteedt enkele minuten alvorens te gaan scannen en bevestigt de markers aan het object. Daarna kunt u zeer snel het model vastleggen. Door op deze manier te scannen wordt iedere twijfel over de kwaliteit van de data tot 0 gereduceerd en is het scanproces volledig moeiteloos. Ook glimmende en metalen objecten waren voorheen altijd moeilijk te scannen en ook dat probleem is opgelost door middel van onze gepatenteerde technologie op het vlak van zowel hardware als software.

3D Scannen van mensen

Mensen ademen en schommelen. Dit maakt het moeilijk om ze in 3D te scannen. Thor 3D echter maakt het vastleggen van mensen super eenvoudig omdat het ongeveer 1 minuut duurt. De meeste mensen kunnen zo lang stil staan en zelfs als ze een beetje bewegen zullen de krachtige algoritmes van Thor 3D deze kleine veranderingen in de vorm veranderen.

Als u een persoon gaat scannen, vraag hem of haar dan om een houding aan te nemen. Neem de scanner in u hand en loop om hem heen zodat u hem of haar vanuit elke hoek kunt vastleggen. Het is ook mogelijk om de persoon op een draaitafel te laten plaats nemen en dan scan je de persoon van boven tot beneden terwijl hij of zij voor je langs draait. Op deze manier zijn markers overbodig en de nabewerking gaat volledig automatisch. En omdat de scanner erg licht is (slechts 1.8 kg) en volledig draadloos en draagbaar kun je 10 tallen mensen scannen zonder dat je zelfs een computer nodig hebt! De volgende dag kun je op kantoor de 3D modellen afwerken en het werk is gedaan. Zonder enige moeite. Dat is toch wat u wil.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie in onze showroom via 026 44 30 117 of stuur ons een bericht.

Meer informatie over Thor 3D

Voor gedetailleerde productinformatie bezoekt u thor3d.nl en kijk zeker eens naar de nieuwste Drake3d scanner met verwisselbare heads zodat u een scanner kunt gebruiken voor het scannen van objecten van 10 cm tot 10 meter.

Bewaren

Bewaren