3D Schoolfoto van de toekomst

23 februari kwam 3D groot in het nieuws: 3D schoolfoto van de toekomst!

Figur 9Mooie kleren aan en zorgen dat je haar goed zit. Op de dag van de schoolfoto wil je er natuurlijk op z’n best uitzien. Op de Montessori school Steigerland in Amsterdam hadden ze op 23 februari een primeur te pakken. Meer dan 700 basisschool leerlingen werden een voor een gescand om een 3D schoolfoto van zich zelf te laten maken of zelfs een 3D poppetje.
De kinderen moesten daarvoor in een fotocabine gaan staan en 4 seconden helemaal niet bewegen. In die 4 seconden wordt je van boven tot onder, aan alle kanten gefotografeerd. Met al die foto’s maakt de computer dan een 3D beeld van hen.

De kinderen vinden de 3D afbeeldingen van zich zelf echt super ‘vet’ en ze zijn heel erg tevreden met de kopie van zich zelf. ‘Ik zie er best wel goed uit aldus Wassim :)’.

3D Schoolfoto van de toekomst?

Je kunt het 3D figuurtje ook gebruiken op internet als avatar of om jezelf te plaatsen in een computerspelletje. Een uitgebreid 3D figuurtje voor in de computergame kost 15 euro. Een 3D poppetje kost 60 euro. De kinderen vinden het wel behoorlijk duur. Maar als je het dan ziet en hoeveel moeite het kost om het te maken dan vinden ze de prijs wel terecht.

Of de 3D foto de gewone foto gaat vervangen? Wij denken van niet. Iedereen wil ook graag een klassenfoto en de gewone foto vindt altijd zijn plek in de portemonnee en natuurlijk gretig aftrek bij Opa’s en Oma’s.

DSC_0417-2

The BobbleShop

Een voordelig alternatief voor de 3D full body scan is een scan met The BobbleShop. Met The BobbleShop maak je alleen een 3D foto van het gezicht. Het 3D model wordt direct getoond op het beeldscherm. Daarna selecteer je bij dit gezicht een typetje dat het best bij jou past. Je hebt de keuze uit meer dan 250 figuurtjes dus er zit er altijd wel eentje voor jou bij.

5 voordelen van The Bobbleshop

  1. Het grote voordeel van The BobbleShop is dat je niet stil hoeft te zitten. De ‘scan’ wordt gemaakt door middel van 9 fotocamera’s die tegelijk een foto maken.
  2. Ook zijn de prijzen van de figuurtjes veel lager. Een groot deel van de typetjes in de catalogus is beschikbaar voor 25 euro.
  3. Ook het hoofd is in verhouding tot het lichaam heel erg groot – een echte bobble – waardoor je véél details krijgt te zien.
  4. The BobbleShop is super mobiel en staat binnen 15 minuten. Iedereen wordt er vrolijk van!
  5. Je kunt 30 tot 60 mensen per uur scannen
3D schoolfoto van de toekomst
3D schoolfoto van de toekomst

Alternatieven voor de 3D fotocabine?

3D Trading is importeur van de 3D Scamera Full Body Scanner. Deze scanoplossing werkt met 125 camera’s met een resolutie van 8MP. De ‘scan’ wordt in één keer gedaan en dat binnen 1/50 van een seconde. Hierdoor is vrijwel elke houding mogelijk en hoef je dus echt niet stil te staan. Deze 3D scanner introduceren wij in Nederland onder de merknaam 3D Scamera. 3D Scamera is erg mobiel, de standaard versie is opgebouwd in 15 minuten. De Pro versie heeft 5 minuten extra nodig. Deze machine is volledig open waardoor er een goed contact is tussen de fotograaf en het model. Hij ziet er bovendien erg mooi uit; het lijkt wel op een teleporteer machine! En wie wil daar nu niet in plaatsnemen.

Beam me up Scotty!

headerDSC_0495

headerDSC_0457

headerDSC_0465

headerDSC_0467

headerDSC_0473

headerDSC_0480

Bewaren