Readybox 3D Printer

Het is de droom van Readybox om de 3D print industrie vooruit te duwen naar een punt waar 3D printen werkelijk interessant is om thuis uit te voeren. Om dit mogelijk te maken moeten 3D printers zo snel en betrouwbaar zijn als industriële printers in e markt. Readybox is ontworpen om de volgende stap te zijn in de richting van dit doel. Hij is ontworpen met snelheid en betrouwbaarheid als uitgangspunt. Hij maakt normaal onderhoud zoals dat bij andere printers nodig is overbodig en behaalt snelheden die voorheen niet denkbaar waren voor niet-industriële printers.

  • Print snelheid meer dan 6x sneller dan de marktleiders in 3D consumenten printers;
  • Hoogwaardige hoge druk extruder om vollopen te voorkomen;
  • Automatische afstelling en reiniging voor elke printopdracht;
  • Calibratie sensor met een hoge nauwkeurigheid;
  • Geen lijm of tape noodzakelijk;
  • Verwarmd printbed;
  • Groot printbed (13″ x 13″ x 13″)
  • Volledig LCD scherm met SD-kaart ondersteuning (Readybox kan volledig stand alone printen zonder computer);
  • Next-gen 32-bit ARM-based controller board waarmee de software maximaal voordeel kan halen uit de hardware;
  • Web interface support maakt het mogelijk om over het netwerk te printen.

Enorm snel

Over het algemeen kunnen bewegende elementen een maximale snelheid bereiken van 250 mm per seconde. Dit is afhankelijk van de wrijving en zware printeronderdelen die de versnelling vertragen of omdat vaak de motoren gewoonweg te zwak zijn om snel te bewegen.

Als een printer deze obstakels overwint dan neemt de snelheid van beweging toe en wordt dan alleen nog beperkt door de snelheid van extrusie; de hoeveelheid plastic die in een bepaalde tijd door de spuitmond geperst kan worden. De meeste extruder motoren kunnen maar een bepaalde hoeveelheid druk uitoefenen op plastic voordat het filament afbreekt of de motor doet vastlopen.

Met gebruik van een nieuwe, patent in behandeling, extrusie systeem kan Readybox dit afbreken en vastlopen voorkomen en aanzienlijk meer druk uitoefenen op het plastic. Hierdoor wordt vollopen voorkomen en vloeit plastic sneller dan ooit mogelijk. Dat heeft ook tot gevolg dat ondanks de grote 0.6 mm extruder, de Readybox toch op een veel hogere snelheid kan bewegen dan alle bekende printers.

Tot in de details

Een onverwacht voordeel van het nieuwe extrusie systeem was verhoogde print nauwkeurigheid. Readybox kan lagen printen van 50 tot 450 micron waardoor je exact kunt bepalen welke mate van detaillering je nodig hebt.

De grootste uitdaging voor consumenten 3D printers is betrouwbaarheid. De Readybox heeft meerdere automatische afstel processen beschikbaar die telkens worden uitgevoerd voor een print om er voor te zorgen dat elke print zo goed wordt uitgevoerd als de eerste print toen de Readybox uit de doos werd gehaald.

De printers stelt automatisch de printplaat af, de spuitkop wordt automatische gekalibreerd en schoongemaakt en de printplaat is onderhoudsvrij en tape of lijm is niet nodig om ervoor te zorgen dat de print zelf op zijn plaats blijft. Deze kenmerken in combinatie met een verstoppingsvrij doorvoersysteem voorkomt alle bekende problemen bij consumenten 3D printers.

Na een vol jaar van prototyping en testen is er nu een eindproduct beschikbaar dat klaar is voor productie. Wij willen de Readybox zo snel mogelijk beschikbaar brengen voor consumenten.

Brett Potter, CEO en oprichter

Brett Potter is een 21-jarige student op de universiteit van Maryland. He heeft heel veel 3D printers gehad en kwam erachter dat ze allemaal de zelfde problemen hadden. Ze waren moeilijk in gebruik, moeilijk te repareren en vaak kapot. Hij besloot zelf een printer te gaan ontwikkelen om deze problemen te voorkomen en na een jaar ontwikkelen startte hij September 2015 met zijn bedrijf Readybox. Zijn grootste passie is het omzetten van ideeën in realiteit waarmee hij enorm betrokken is geraakt bij de rapid prototyping industrie.