Polyes Penprinters

3D Trading is officieel importeur van de Polyes Q1 UV printerpen.

Polyes printerpen met coolink
Polyes printerpen met coolink

Een paar dagen geleden heb ik geschreven over de plannen van Future Make, het bedrijf dat de Polyes Q1 3D printerpen ontwikkeld, om via het crowdfunding platform Kickstarter voor Kerstmis hun printerpen te presenteren. Dit is inmiddels een feit.

Polyes Q1 is een 3D penprinter met blue LED technologie en cool ink

Polyes Q1 kan alles wat reguliere 3D printerpennen kunnen zonder de negatieve effecten. De Polyes Q1 is maakt geen gebruik van hitte en is dus volkomen veilig. Daarnaast is de penprinter zeer gemakkelijk te gebruiken en bijzonder veelzijdig.

  1. Polyes Q1 maakt gebruik van foto-polymeren (dus geen schadelijk ABS of PLA kunststof filamenten);
  2. De pen wordt dus niet heet en geeft geen onprettige geur af bij gebruik;
  3. De pen maakt gebruik van de vooruitstrevende Blue LED technologie en dus niet het standaard, reguliere UV licht;
  4. Het is makkelijk om te schakelen tussen verschillende standen (snelheden);
  5. Met de Polyes Q1 geeft veel bewegingsvrijheid door accu hoef de pen tijdens gebruik niet aan een adapter of oplader (opladen is overigens erg eenvoudig via een USB poort);
  6. De ben heeft een speciale veiligheidsmodus (voor kinderen) waarbij het blauwe licht automatisch uit gaat wanneer je de pen naar jezelf richt.

Handzame 3D printer

polyes_kleuren_penprinter_uv_001De interesse van consumenten in goedkope 3D printers is in de laatste jaren enorm toegenomen. In de essentie zijn het extreem vereenvoudigde, handzame 3D printers of juist de verbeterde lijmpennen. Met een 3D penprinter krijg je feitelijk een printkop die je in je hand houdt en gebruikt als een pen om van alles te printen net zoals een printkop wordt bewogen in een 3D tafelprinter door het mechaniek. Natuurlijk kun je met een handprinter niet bij benadering de nauwkeurigheid bereiken van een tafelprinter maar dat is het doel ook niet. Je kunt 3D penprinters beter zien als gereedschap voor een kunstenaar of handarbeider waarbij het niet gaat om een heel precies werk af te leveren maar als een middel om je fantasie uit te3D penprinters zijn eigenlijk een geheel nieuwe categorie van gereedschappen die zijn ontstaan vanuit de enorme drukken en letterlijk in 3 dimensies te kunnen tekenen en fysieke objecten te ontwerpen.

Printerpennen zijn een nieuwe productcategorie

Het merk dat de hele markt heeft ontwikkeld als een compleet nieuwe productlijn was de 3Doodler. Dit was de eerste 3D penprinter dat het grote publiek wist te bereiken. Dat alles is in 2013 gebeurd met de lancering via Kickstarter. Het was meteen een zeer succesvol Kickstarter project met een enorme belangstelling vanuit het publiek en veel ondersteuning in financiële zin.Sinds die tijd hebben de makers van dit zeer betaalbare alternatief voor traditionele tafelprinters meer dan 100.000 penprinters verscheept. Het is dus geen verrassing dat na het enorme succes van 3Doodler meerdere vergelijkbare 3D penprinters ontwikkeld zijn en binnenkort op de markt zullen verschijnen. Er is al een chinees bedrijf dat een alternatief voor de 3Doodler heeft ontwikkeld, te weten de MyRiwell penprinter die onder meerdere merknamen in de markt is.

Bewaren